Učešće CCEE na manifestaciji „Energetski dani“ – Podgorica 21-25.04.2015.

Fotografija br 1 HOME

CCEE je aktivno učestvovao na manifestaciji “Energetski dani” koju je organizovao Glavni grad Podgorica, uz podršku  Otvorenog regionalnog fonda za Jugoistočnu Evropu za energetsku efikasnost (ORF EE) koga realizuje Njemačka organizacija za tehničku saradnju – GIZ a koji se finansira  od strane Saveznog Ministarstva za privrednu saradnju i razvoj Njemačke (BMZ).

U trajanju od pet dana, od 21-25. aprila 2015. različite aktivnosti u okviru Manifestacije su imale za cilj promovisanje tema kao što su: racionalno korišćenje energije, primjena savremenih “zelenih” tehnologija, upotreba obnovljivih izvora energije, kao i prezentovanje ostvarenih projekata na polju energetske efikasnosti.

Prvog dana, na ceremoniji otvaranja Manifestacije, u hotelu “Ramada” u Podgorici, predstavnici CCEE su ostvarili kontakte sa predstavnicima opština u okviru projekta Energetska efikasnost u asocijacijama opština EeMA.

Na konferenciji, koja je održana u hotelu “Ramada” 22.04.2015. godine, pod sloganom “Zajedno za energetski održivu Podgoricu”, u tematskom dijelu koji se odnosio na aktuelne projekte u oblasti energetske efikasnosti, Predsjednik Skupštine CCEE Rajko Radusinović, dipl. ing.elek. je upoznao učesnike o radu CCEE i njegovim rezultatima tokom perioda od pet godina, koliko ovo strukovno udruženje djeluje na polju energetske efikasnosti. Prezentacija pod nazivom: “CCEE – Uticaj na razvoj energetske efikasnosti u Crnoj Gori“ je izazvala veliku pažnju ne malog broja posjetilaca ove konferencije.

Opširnije ovdje
U tržnom centru „Delta City“, 24. aprila u trajanju od 16 do 22h, u okviru Manifestacije organizovan je Sajam energetske efikasnosti, gdje su predstavnici CCEE zainteresovane posjetioce upoznali sa dosadašnjim radom centra, u okviru koga je urađeno preko sto energetskih audita, realizovan  projekat SolTherm, studija Solarna energija u sektoru turizma u Crnoj Gori. Razvojni put CCEE i realizacija prethodno nabrojanog, su sažeto predstavljeni u brošurama i flajerima, koje su posjetioci dobili.

Opširnije sajmovi

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.