Konferencije

Konferencija: “Zajedno za energetski održivu Podgoricu” – Energetski dani, 22.04.2015. hotel “Ramada” Podgorica

U okviru manifestacije “Energetski dani” 22.04.2015. u hotelu “Ramada” u Podgorici  održana je konferencija, pod sloganom “Zajedno za energetski održivu Podgoricu”.

Fotka br.7 AKTIVNOSTI - Konferencije

Fotka br.8 AKTIVNOSTI - Konferencije

 

U tematskom dijelu konferencije koji se odnosio na aktuelne projekte u oblasti energetske efikasnosti, Predsjednik Skupštine CCEE Rajko Radusinović, dipl. ing.elek. je upoznao učesnike o radu CCEE i njegovim rezultatima tokom perioda od pet godina, koliko ovo strukovno udruženje djeluje u oblasti energetske efikasnosti.

Prezentacija pod nazivom: “CCEE – Uticaj na razvoj energetske efikasnosti u Crnoj Gori“ je izazvala veliku pažnju ne malog broja posjetilaca ove konferencije.

 

Konferencija posvećena uspješnom završetku projekta SolTherm, PR Centar, Podgorica, 18.12.2012.

CCEE je 18.12.2012. organizovao pres konferenciju povodom uspješnog završetka projekta SolTherm, gdje su sumirani ostvareni ciljevi. Novinarima se obratio Koordinator projekta Dražen Karadaglić, direktor GIZ-ASE Simon Bergman i predstavnik hotela Princess g-din Omer Velović.

Konferencija posvećena promociji SolTherm projekta, hotel Crna Gora, Podgorica, 14.12.2011.

Dana 14.12.2011. u hotelu Crna Gora održana je promocija projekta SolTherm. Pres konferenciji je prisustvovalo preko 35 zainteresovanih hotelijera, članova CCEE i predstavnika medija. Na presu su govorili Direktor CCEE Dražen Karadaglić koordinator projekta, koji je prezentovao projekat, Simon Bergman, šef GIZ-ASE-a, koji je govorio o programima pomoći njemačke vlade i mogućnostima ušteda u oblasti turizma i Željka Radak-Kukavičić, pomoćnica ministra turizma, koja je izrazila Vladinu podršku projektu. Nakon presa je upriličen i banket.

 

Konferenciju o energetski efikasnom osvjetljenju, hotel Crna Gora, Podgorica, 28.04.2011.

Konferencija o energetski efikasnom osvjetljenju je održana 28.04.2011. u hotelu Crna Gora u Podgorici. Konferencija je okupila relevantne političke i privredne subjekte u cilju širenja ideje i nalaženja novih mogućnosti saradnje u oblasti energetske efikasnosti sa akcentom na energetski efikasnom osvjetljenju i energetskom menadžmentu u lokalnim upravama.

Konferenciju je organizovalo Ministarstvo ekonomije Crne Gore i Njemačko društvo za međunarodnu saradnju (GIZ).

EE rasvjetaOva konferencija ima za cilj povezivanje domaćeg i stranog tržišta, privatnog i javnog sektora, institucija i organizacija sa djelatnošću u oblasti energetske efikasnosti te promociju i jačanje energetske efikasnosti u Crnoj Gori. Učešće na konferenciji predstavlja svojevrsnu priliku za dobijanje informacija i ostvarivanje potrebnih kontakata sa stručnjacima iz  oblasti energetski efikasnog osvjetljenja.

 

 

 

Prezentacije na konfernciji su vođene od strane renomiranih domaćih, regionalnih i međunarodnih stručnjaka u ovoj oblasti. Na konfrenciji su bili prisutni proizvođači rasvjetnih tijela i opreme  koji u svjetskim razmjerama imaju jednu od vodećih uloga u ovoj oblasti, kao što su: Swarco, Osram, Siteco, Trilux  itd.

Konferncija je organizovana u četiri dijela:

  • U prvom dijelu nakon pozdravnih govora bilo je riječi uopšteno o osvjetljenju, zakonodavstvu, evropskim normama i mogućnostima za razvoj energetski efikasnog osvjetljenja u Crnoj Gori;
  • Drugi dio konferencije tematski je posvećen vanjskoj rasvjeti. Predstavljene su  različite mogućnosti energetski efikasne ulične rasvjete, signalizacije, kao i mogući oblici finansiranja i razvoja takvih projekata;
  • U trećem dijelu težište je dato na energetski efikasnu rasvjetu unutrašnjih prostora, gdje će biti riječi o mogućnostima osvjetljenja savremenim rasvjetnim tijelima, kvalitetu osvjetljenja u školama, administrativnim zgradama, stambenom prostoru itd.;
  • U četvrtom dijelu je data mogućnost proizvođačima svjetlećih tijela i opreme da prezentuju svoje proizvode, a učesnici konferencije su imali priliku da uspostave direktne kontakte sa predstavnicima firmi.

 

 

 Konferencija “Održivi energetski menadžment u javnim zgradama – od politike do lokalne akcije” i prvo javno predstavljanje CCEE, hotel Splendid, Bečići, 27-29.04.2010.

1 SplendidNeposredno nakon osnivanja CCEE je bio pozvan na konferenciju “Održivi energetski menadžment u javnim zgradama – od politike do lokalne akcije”, na kojoj je izvršena promocija ovog strukovnog udruženja.

Organizatori konferencije su Ministarstvo ekonomije Crne Gore, Njemačko društvo za tehničku saradnju – GTZ (današnji GIZ) i Sekretarijat energetske zajednice sa sjedištem u Beču.

 

 

Konferencija je održana u hotelu Splendid u Bečićima u periodu od 27. do 29. aprila 2010.

2 Splendid  3 Splendid  4 Splendid